Flygplanskapning o köpa hora, typ samma

Fast.... Jag hade inte ens tänkt kommentera detta (orka) men...orka inte? Bla, bla, bla, demokrati...göra röster hörda.

Hur som helst, denna gång är det Beatrice Ask som...tänker roligt. Hon tycker det vore intressant införa en lag som förbjuder sexköp utomlands.

Min hjärna kan inte ens bearbeta saken. Den skriker "internationell rätt", "suveränitet" "bilaterala ..." och liknande vackra ord. Ett lands lagar gäller i ett land. Jag skakar på huvudet men får ändå inte ihop en enda vettig mening, inte ett enda argument som baseras på mina kunskaper om just internationell rätt.

Varför är prositution så jäkla omskrivet? Det finns väl hundra andra problem i samhället som är mer akuta att adressera? Våld i hemmet? Uteliggare? Varför känner makthavare ett måste att reglera vad vi gör när kläderna åker av?

Som vissa andra bloggare påpekat kan man redan bli åtalad för vissa brott som begåtts i utlandet. Men de är allvarliga brott. Vill vi likställa flygplanskapning med sexköp?

"mest önskvärda vore att svenska män ansåg sig vara alldeles för att goda människor för att ägna sig åt detta" . Va, vaddå? God?! Är sexköp inkörsporten till tyngre synder, avslöjar det något ondskefullt i en person? Åh, nej, han köpte sex, han skulle säkert kunna slå sin fru också och bränna ner kyrkor?!

Läs själv, http://aftonbladet.se/nyheter/article3854495.ab och http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2096919.svd. Svd har även en artikel om den norska lagen, http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2094997.svd

Kommentarer
Postat av: Apse

"Polisen i Borås fick ett larm 17:44 från Cancun i Mexico. Polisman Rask åkte hem och packade och beställde biljett. 2 dgar senare var han framme men då hade det visat sig att den misstänkte svensken faktiskt var gift med den mexikanska damen i fråga och det hela hade anmälts av mannens förra fru som ville hämnas. Konstapel Rask åkte hem..."



Det är väl lagen i Mexico som skall tillämpas?

Och skulle landets polis hjälpa till i ett fall

som detta om det skiljer i tillämpning?

2008-11-26 @ 19:04:10
Postat av: knickedix

Bra skrivet om detta idiotiska förslag. Beatrice Ask måste vara en stor besvikelse för de som röstat M i tron att individens fri och rättigheter värnades av detta parti.

2008-11-26 @ 19:52:13
Postat av: dentata

haha, hoppas polisman Rask åtminstone fick en flaska tequila ;)



Och tack. Min hjärna flämtade verkligen efter luft efter ha läst artikeln. Den kunde inte...få...ihop..den makalösa idiotin. Om det skulle vara lite mer genomtänkt än det låter, kan vi få höra lösningen på ovanstående problem?

2008-11-27 @ 10:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0