Årskrönika 2008

Inser att jag har extremt dåligt minne. Snor en lista från emmaaxelsson.blogg.se, men när jag läser hennes svar inser jag att jag inte kommer ihåg särskilt mycket. Få se nu..

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? En del; mycket som rör mitt förhållande.
2. Höll du några av dina nyårslöften?  Ja, jag skulle utveckla och jobba på mina vänskapsförhållanden. Har både rensat och utökat.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, ett par stycken faktiskt. 
 4. Vilka länder besökte du? Spanien och Italien -Danmark räknas ej.
5. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Jag vill åka utomlands en längre period.

6. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Jag är usel på datum, men dagen vi skrev på kontraktet till lägenheten, vår första semester, min födelsedag...
7. Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Nya, underbara vänner.

8. Största misstaget år 2008? Att jag inte rensade tidigare utan lät fd vänner och saker göra mig ledsen onödigt länge.
9. Har du varit sjuk eller skadat dig? En rejäl förkylning, men inget värre.
10. Bästa köpet? Förhoppningsvis min nyårsklänning. En handväska jag blev kär i.

11. Vad spenderade du mest pengar på? Det undrar jag med, var fasen tog de vägen?

12. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag har pipit av lycka ett antal gånger.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? I Kissed a Girl, Mamma Mia soundtrack, Glasvegas, Juno soundtrack
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
15. Vad önskar du att du gjort mer? Hånglat (jo, faktiskt)
16. Vad önskar du att du gjort mindre? Gått runt som Nasse, "kära nån då"
17. Hur tillbringade du julen? Hos svärföräldrarna

18. Blev du kär i år? Ja. En crush, en fördjupad kärlek....
19. Favoritprogram på tv? Dexter!

20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Försöker att inte utöka listan. Jag är inte långsint.

21. Största musikaliska upptäckten? Indie Rock Playlist
22. Något du önskade dig och fick? En lugn jul...

23. Något du önskade dig men inte fick? Har inte fått alla julklappar, återstår alltså att se

24. Årets bästa film? Tittar på film var helg, så det är svårt.... Persepolis? Mamma Mia? SATC? Barnhemmet?

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Hade världens fest med massor av människor, mat och sprit.
26. De bästa nya människorna du träffade? Har som sagt arbetat på befintliga bekantskaper. Träffar mycket folk, men ingen som sticker ut som är ny i år.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Lite dyrare? Tack vare outlets... Lite ordentligare kanske.
28. Vad fick dig att må bra? Pojkvännen, lyckorus på fester med bästa vännerna, resa, allt som gör livet!

29. Vilken kändis var du mest sugen på? Nje..

30. Vem saknade du? Min mormor under julen,

31. Favoritmånad? Juni, fick lite ledigt och mycket som gick bra.

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite smidigare övergång mellan lägenheterna. Mer tid med en av mina vänner. En tid hos syo.


God fortsättning!

Ja, här blir det inga barn gjorda (får jag hoppas!). Det är mycket nu, flytt och plugg och firanden och jobb. Har haft en avslappnad jul men inget sexy time under granen. Svårt med svärföräldrarna i rummet bredvid... När man kan höra en hostning genom väggen blir det knappt ens hångel. Hångel =lycklig=ljusare röst och fnitter. Känner mig avslöjad.

Men! LIte sex blev det ändock, nya lägenheten skulle ju döpas. Maximal insyn i de flesta rum, så våra nya grannar kanske fick en liten show...De får koppla ihop bak med ansikte senare...

Så fort jag får chans att sätta mig ner mer än fem minuter ska jag skriva något intressant. Håll ut!

Var god dröj

Sömn eller sex? Äta eller bli klar med plugget? Kul liv man har just nu. Jag är dessutom något butter av mig redan utan stress under juletid. Jag har haft många trevliga jular, men den gör mig ändå on edge. Mindre varma familjerelationer och en gnutta osäkerhet sänker mitt immunförsvar vad gäller stress och jag vill mest bara bli klar med eländet. Det finns trevliga bloggare som lägger ut bilder när det är torka mellan inläggen. Jag ska försöka med det... Om jag kunde hade jag lagt upp mms:et jag fick med påminnelse om att ta fram jul"staken" ;)

T o m en smiley idag. Det är så illa.

Nykter student är seriös student

Ååååh. Suck. Lund ska satsa på studentbostäder för nyktra studenter som vill satsa på sin skolgång. Låt mig säga så här, det är inte alkohol som hindrar mitt skolarbete. Det är studiemedlet. Det höjs inte i takt med priser och hyra. Jag har en budget, jag har stenkoll, men jag klarar mig inte på studiemedlet. Just nu kan jag pressa ner mina månadsutgifter till 8000. Då får det inte dyka upp något extra, varken tandläkare, extra räkning eller lite dyrare kurslit. Går jag ut är det ner till studentpuben där ölen kostar en tjuga. Öl som dricks hemma är ett bidrag från föräldrarna -evigt tacksam för deras turer till Tyskland.

Studiemedlet är på drygt 7500 i månaden. Eftersom saker går sönder och man trots allt inte kan leva på luft och kärlek behövs ett extrajobb. Och ibland tvingas man jobba ett åttatimmarspass mitt i en hemtenta. Så tro mig, det är inte alkoholen som är det stora problemet, inte för mig i vart fall.

För jag kan dricka en studentikos mängd och ändå komma upp tio nästa morgon. Jag får genomgående VG i betyg. Så att säga att nyktra studenter är de som satsar på sina studier är fel, fel, fel.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4022665.ab
http://sydsvenskan.se/lund/article399645/Spritfria-studenter-far-ga-fore-i-AFs-bostadsko.html

December kaos

Jordbävning. Så passande. Alla julentusiaster, vänligen ställ er på rad så jag får slå på er. Jag köper inte att  det är julen som är mysig, inte stressen, för man kan väl inte ha det ena utan det andra? Hur skulle det gå till, köpa julklappar i juni och käka pizza i soffan på julafton? Eh.

December är kaos. Stress. Jag sitter inte ner många minuter i taget, inte sysslolös. Det är uppsats och flytt och jobb och planering och planering som inte kan gå ihop. Det är att sova fyra timmar och sätta sig framför datorn full för att fortsätta på pluggandet.

För man ska ju festa en del. Julfest, glöggmys, adventsfika, födelsedagar, jobbfest. Decemberalkoholist. Jag sitter inte hemma en enda kväll om jag inte vill. Det borde vara förbjud mot att nuppa i mars, för födelsedagar i december är den där sista lilla tuvan som stjälper lasset.

Sex är slösex. Man är ju kåt, men orka. Det är samma princip som med att le, du får lura hjärnan lite. Börja spinna och smeka så blir man snart lagom våt för att kunna ha sex utan att ha något egentligt förspel. Halka in i varandra. Ganska trevligt det med. Utan orgasmer stannar jag.

"Fransmäns störst och greker minst"

Enligt en inte helt pålitlig undersökning gjord på nätet har fransmän störst kuk, http://www.kvp.se/sex/1.1385704/fransman-storst-och-greker-minst  . Det går dock att göra vissa efterforskningar själv, för på www.perfectphallus.com finns en hel samling bilder. Jag kan till mitt förtret inte komma in på sidan just nu, men bloggerskan samlar bilder på vackra kukar från hela världen och det är männen själva som skickar in bilderna....

"Sex sätt att slippa sex"

Tidningen Pause var bättre för. Nu är det en tjejtidning men håller, peppar, peppar, fortfarande tillräckligt hög kvalité för att jag ska vilja läsa den. Och de kommer med bra listor som innehåller något nytt till skillnad från vissa andra tidningar. Nej, en rubrik som vi läst förr och fyra ord under gånger tre är inte en okej list.

Så, vad föreslår de?

Ägglossning. De vet att en del killar inte tvekar till sex (i mörker) när vi tjejer har mens. Så vill man dega på soffan föreslås det istället att vi ska skylla på ägglossning. Fertilitet +noll skydd (oops, jag glömde) ska tydligen få en man att slakna och sloka iväg. Bra förslag, förutom att min kära pojkvän vet att man kan glömma ett p-piller och ändå ha sex förutsatt att man tar det senare.

Nästa då?
Svamp. Fungerar utmärkt. Förhoppningsvis räcker det att säga just "svamp". Mindre kul behöva förklara närmre. Nej, det är inte som mens, det är mer vita klumpar som gör att det kliar. Ja, du kan också få det.

Fetischer, extrema dito. Hoppas bara att man inte snubblar över en dold sida...("golden showers? Äskling! Vi är perfekta för varandra!")

Förkylning. Jag kan härmed intyga att överförandet av snor från min överläpp till hans inte är tillräckligt för att stoppa sexet.

Gör research. Hitta en match på tv. Detta är en av få som fungerar, men de kombinerar ju gärna. "Öh, sex i halvlek?"

Somna. Eh, och vad stoppar en kåt påg från att väcka dig? Enormt feminina små ljud som vittnar om din oerhörda utmattning.

http://www.pause.se/2008/12/08/sex-satt-att-slippa-sex/


Tentamotivering

Det som faktiskt får mig att skriva en eller två rader:

Sex
Mörk choklad
Popkorn (eller annat salt i nödfall)
Kaffe -i mängder, schocka systemet. (hum, jag kan inte stava!)
Red Bull
Chokladlikör
MSN

Jag hade dessutom aldrig klarat mig utan Wikipedia och Google.

Och så lägger jag en kudde under brösten istället för BH. Finns inget tillfälle man känner sig mer hängig, fet och blek än när man har tenta en mörk vinterdag, sidedish of förkylning.

Och som någon konstaterade, hemmet är aldrig så rent som när det är tenta. Man måste ju göra något "vettigt", kan inte bara slå på tv:n, men om man städar som om man vore Askugen känns det i alla fall inte som om man slösar bort sin dyrbara tentatid. Inte helt.

Visst är det underbart att plugga?

Unik insikt

Det är tentavecka. Då blir det inte mycket gjort. Hjärnan går på tomgång och kastar desperat ut antenner på Wikipedia och Google efter någon som helst inspiration.

Så jag är lite lat och berättar helt enkelt vad som avklarats i senaste tjejsnacken:

Killen får inte vara för liten. Nu snackar vi fingerstorlek. Man vill inte ha en "är du inne än?" situation.

Behåring: Majoriteten av mina vänninor vill ha en ansad kille. De vill inte ha rakat eftersom det ser ut som ett barn ("liten kuk och inget hår, hallå, pedofilkänsla!"). Men inte full bush heller, utan mitt emellan. Låter knepigt tycker jag, hela tiden hålla det långt nog att inte vara skavande skäggstubb men kort nog att vara snyggt. Jag gillar enkelt.

De gillar inte heller strippor. Det känns för mycket som prostitution. Antingen hade de skämts för killens skull eller, om de tyckt om det, skämts för att de tyckt om det. Själv tycker jag bara att det hade känts skumt. En glänsade, smördrypande kille som åmar sig framför mig. Hade inte vetat var jag ska bli av. Eh, hej på dig du...

Kärlek vid första ögonkastet

Min första tanke är "bullshit, det är bara kåthet". Ändå har jag själv drabbats av det. Eventuellt.

Jag såg honom, mitt hjärta hoppade till, vi började flörta. Och levde lyckliga ända sedan dess.

Men så lätt övertygas jag inte. Vi låg inte med varandra på varken första, andra eller tredje dejten. På vilket sätt har det påverkat oss? Om vi hade legat med varandra direkt, hade det slutat där? Hade det blivit något annat? Krogragg, KK eller ett kortare förhållande?

Spännande. Men jag kan inte direkt påstå att jag blev blixtförälskad. Snarare att jag ville trycka upp eller bli upptryckt mot en vägg. Han var så jäkla snygg och rolig! Första intrycket är ju vad man ser. Hade jag istället fått hans personlighet uppmålad för mig hade jag kanske blivit kär. Men kärlek innehåller kemi... Man måste tända på varandra, annars är man ju bara vänner. Och attraktion sitter inte enbart i utseendet men jag vill påstå att det börjar där. 

Timing är viktig, men hur viktig? Just då så hade jag precis kommit över tidigare besvikelser och börjat få tilltro till mänskligheten igen. Bara någon månad tidigare så hade pågen inte haft en chans. Ett par månader senare? Då hade jag kanske hunnit träffa någon annan.

Hmm?

Moder Jord röt till

Vid sju imorse vaknade vi av ett dån. Ett långdraget, genomträngade muller. Jag sa förvånat "åska?" och somnade om. Det står om det i Sydsvenskan idag. Och jag vill ha en repris. För det var så mäktigt. Som om Moder Jord blev förbannad. Som om det var sista varningen. Jag skulle vilja vara mitt i ljudet. Jo, en omöjlighet, men likväl. Det var ett nästan kännbart dån. Jag kände, kunde föreställa mig, hur det rullade ut från ett epicentrum, hur det bredde ut sig över den skånska marken. Jag ville vara där, i mitten, och ha sex (så klart). Mitt i en urkraft.

http://sydsvenskan.se/skane/article395410/Kraftig-small-over-Skane.html

Story of O

I min julklappssäck får det gärna ligga erotiska noveller. Bland annat är jag mycket nyfiken på Story of O. Försökte titta på den igår. Ja. Just det.

Det var ju inte riktigt porr. Kanske erotisk film. Nakna kvinnokroppar men inga manslemmar. Mycket lämnas till fantasin och fantasi behövs. Filmen var gjord på 70-talet, och vi uppskattar kanske inte riktigt samma saker idag. Men den tände mig, åtminstone i början. Men inte så pass att jag ville stänga av och efter ett tag svalnade jag. Den hade kunnat vara något romantiskt att titta på för timida par eller tjejer som inte gillar porr. Men. Den handlar ju om BDSM. Så även om den inte visar själva samlaget, bara hennes min, så är det ganska rejält med bestraffningar, absolut inget för vaniljmänniskor. 

Boken är jag därför rejält nyfiken. För att filmen var lite halvdan, jag anar att boken är hundra gånger bättre. För att jag vill veta mer om denna sfär.

Jag vill ha en hylla full i mitt sovrum med trevlig läsning. Porrfilmer finner jag oftast bara tråkiga, men att läsa... Särskilt innan jag ska somna, så jag kan drömma om det. Göra mina egna bilder och inte bli påtvingad torra Barbies som ooo:ar uttråkat.


RSS 2.0