Min Kollega är Anledningen att Jorden Går Under.

Jag älskade filmen. Jag grät och skrattade och njöt. Jag älskar den, jag vill se den igen och igen och igen.

Aftonbladet (orka) tar upp hela debatten kring filmen, http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2762445.ab. Orka, som sagt. Jag älskar den, jag älskar självmedvetenheten, ironin, tjejerna.

Önskar bara att folk la ner lika mycket energi på att få panik kring vårt allt mer hotade privatliv. Efter tjugo minuters fluff på lunchen försökte jag prata med mina kollegor om den där jäkla EU-tanten som tycker att bloggar ska reggas efter åsikter, man ska tvingas skicka in ett foto till EU. FRA och blogg-reggning. Jag tänker emigrera, fast vart? Månen? Bli eremit, sätta mig i en grotta?

Förorena cyberrymden för att bloggarna blir mer och mer triviala. Fnys. Förorenar jag cyberrymden? Min blogg är ganska onödig. Vad ska jag åsiktsregisteras som? Irriterad och sexuellt frigjord? Det kan vara en farlig person!

Men som min kollega sa, "jag tittar aldrig på nyheterna. Bara på vädret, så jag vet vad jag ska ha på mig imorgon". Och jag tänkte, du är en av anledningarna till att Orwell får rätt.


SATC är fan i mig bra

Hans Wiklund är tydligen upprörd, skriver Aftonbladet. Haha, säger jag och Karolina Fjellborg http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article2700884.ab). Klart att det är lite over the top ibland och klart att karaktärerna är lite förenklade -det är en tv-serie! men det finns mängder med guldkorn.

He's just not that into you, som (shit, SATC minnesförlust) en kille sa. Det är ju även en bok och jag minns att Oprah hade den med i ett program. Jag har inte läst boken, men själva kontentan, att man ska sluta ursäkta idioten som inte ringer tillbaka, är något jag försökt banka in i mina vänner i många år.

Och Mr Big's kommentar i slutskedet, att tjejerna är Carries stora kärlek, är väl kontentan av hela serien? Vänskap, people!

Dessutom hade jag aldrig kommit på att man kan kalla sig trysexual light utan SATC.

Och vi ska ha en SATC-kväll, med Cosmopolitans och bio och jag ska vara glammig i fåniga skor med dun på och en fluffig klänning. Så det så.

Stoppa FRA-lagen!

http://www.stoppafralagen.nu/

Vet inte om den ligger på DNs hemsida, men de skriver i Kulturdelen om "Sveriges eget Stasi" (DN 16/6), där de bland annat påpekar att FRA inte kan skilja på vem som är svensk och utländsk medborgare och att grundlagen om källskydd sätts ur spel.

Jag har inte läst djupgående om lagen, men hela mitt väsen protesterar. Går den igenom, god forbid, hoppas jag bara att all världens älskade datanördar jobbar häcken av sig för att hacka och kryptera och allmänt störa FRA.

1984 ger mig fortfarande rysningar. "Jag har inget att dölja" är inget bra argument, vilket flera har påpekat. Måhända att jag eller du är den mest laglydiga, janteföljande, exemplariska medborgare som finns. Men om detta tillåts, vad blir då nästa steg? Vad är samhällsomvälvande aktiviteter?

Vibrator på macken!

http://www.aftonbladet.se/karleksex/article2657706.ab

Jippie!

Så länge de inte trycker upp det i ansiktet på folk så hjular jag och viftar med pompoms. Först apoteket och nu macken. Säljaren på bilden tror att det blir svårt, för folk vågar inte köpa kondomer. Själv tror jag att folk inte orkar eller vill. Jag har bokstavligen talat slått på kompisar som skippat. Röstar också för glidmedel och smaker. De borde börja med gratisprov dock. Inte som att man glider in på macken och klämmer på påsen.

Men hurra för priset. Och initativet. Hoppas det säljer så de fortsätter lansera liknande saker.

On another note tycker Pressbyrån att bilder på avklädda, utfläkta tjejer är lika illa som sexnoveller. Vill man som tjej köpa brittiska Scarlet får man leta bland porrblaskorna. Vill man däremot ha Slitz eller Café finns de i andra änden.

"sådan kost, sådant sex"

Vilka söta, inkompletta notiser Aftonbladet skriver ibland (http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2648135.ab). Taskiga matvanor ska förklara britternas taskiga sexliv. En tanke, bara i förbifarten, hur förklarar de nykära som låser in sig i ett par dagar, pippar som kaniner och bara käkar skräpmat? Slår alla lyckohormoner ut dåliga kolhydrater?

Tredje termin, tack!

Sommarlov betyder att sovmorgnar ryker. Istället för att, ganska lyxigt, kunna lägga upp sin tid som man vill, tex plugga efter solen slutat locka, måste man gå upp sex var morgon och släpa sig till ett jobb man vet att man inte kommer stanna på. Hur kul det där jobbet än är är det ändå en överlevnadsstrategi och, i bästa fall, något som ger plus på CVt.

CSN delar ut generösa 3746 denna månad. Efter hyra har jag 23 kronor kvar. Tack.

Jag har inte sagt det förut, men jag säger det nu: lägg in en tredje termin. Jag villvillvill plugga klart (nu!) men jag är inte lika entusiastisk till mitt sommarjobb. Dock, om min chef läser detta ;-), så är det, promise, bästa jobbet hittills. Sjyssta kollegor och det märks att företaget månar om sina anställda. Min hjärna känner sig inte förolämpad och det händer att jag är morgonpigg. Men!

Jag ville ju ha ledigt. Får jag inte ledigt kan jag lika gärna plugga. För jag har knappt råd med semester och skulle jag få ihop pengarna är det lagom tills skolan börjar igen.

Men jag ska inte bara gny. Det går åt mindre pengar på sommaren för jag äter mindre på sommaren. Sommarkortet täcker mina resor, det finns ett förråd av öl från Tyskland. Dessutom hinner jag inte göra av med pengar. Och jag älskar min hemstad.

Om vi inte får en tredje termin, kan vi få ett nytt CSN? Med tanke på stigande matpriser, vad vill de att vi ska äta? Kan de extralån till en kolonilott så vi kan odla eget? Kanske t o m ha lite höns? Köpa in sig på en ko?


08-sex funkar inte

Under rubriken "Vi vill ha bättre sex" (http://www.aftonbladet.se/karleksex/article2599603.ab) kan man läsa att de stackars killar som bor i Sthlm känner högre press i sängen än killar i resten av landet men inte varför. Det står varför killar kan bli besvikna i allmähet -de kollar bara på porr. Fnys. Är de så dumma att de tror man kan jucka i en timme får de väl skylla sig själva. Tjejer läser tydligen mer frågespalter. Ja, och Cosmopolitans råd vilka inte alltid är så realistiska, de heller. Is på penis? Hur många gillar fryskadat könsorgan, räck upp en hand?

Men varför just Stockholm? Nere i Skåne där det är nära till kontinenten, kan inte killar känna rädsla för att bli brädade av, tja, en italienare som är på besök? Jag förstår inte alls. I dagens samhälle så sprids nyheter och trender snabbt, så jag ser ingen skillnad, särskilt inte på Sthlm, Malmö och Göteborg.

Sedan är det ju skillnad på att känna press och sätta press. Att vilja ha porrsex och vilja kunna ha porrsex. Får Sthlms killar oftare problem med slokande kuk eller är de besvikna över att tjejer inte villigt ställer sig på alla fyra så fort de kommer innanför dörren?

Och "sexliv inte funkar". Det där var väl till att ta i. Kom igen när ni inte fått upp kuken en millimeter på ett par månader och tjejen gråter av frustration. Då kan vi snacka inte funkar, har jag fått höra. Allt annat är småpotatis.

vagina med tänder

Min blogg fick sitt namn från filmen Teeth, som är ganska corny b-film om en präktig amerikansk tjej som tror på avhållsamhet. När hon upptäcker att hennes vagina kan försvara sig förvandlas hon till en slags phsyco superhjältinna. Jag tyckte filmen var underhållande, om inte så för att den driver med alla klischeer och allt skitsnack som man kan få höra när man är tjej.

Myten om tänder i vaginan är en "cautionary tale" enligt Wikipedia, men det är inte så ofta killar varnas för att ligga med tjejer., kända eller okända. Däremot varnas tjejer, för tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna. Jag har fått höra att efter en viss punkt kan inte killen styra sig själv längre, han måste ha sex, hans hjärna stängs ner. Så om man hetsar upp en kille får man allt snällt ligga med honom.
 
Och om man klär sig utmananade får man också skylla sig själv. Den debatten är ganska uttömd kan jag känna men får inte glömmas bort. Det största argumentet jag har hittat är att det är så olika vad som är utmanande, från att visa håret till att visa brösten, så vem ska få avgöra var gränsen går?

Sexuellt våld känns ofta avlägset, något man läser om i tidningarna tills det drabbar någon man känner eller en själv. Tro mig -jag vet. Det händer ju inte, det  händer någon stackars tjej som gick hem ensam fem på morgonen. Fruktansvärt, javisst, men inget som händer en själv. Jag har en kompis som råkade illa ut.  Läste för ett tag sedan ett inlägg i våldtäktsdebatten där en kvinna menade att vi måste avdramatisera våldtäkt, att det inte är det värsta som kan hända en kvinna, vi får inte ge det ett sådant värde. Minns tyvärr inte vem det var, men jag håller inte med, inte det minsta.

Det är det värsta som kan hända. Det är det jag är mest rädd för. Vad kan vara värre? Jag har blivit utsatt för både fysiskt och psykiskt våld -men de har inte kunnat tränga igenom mig. Sex är så jäkla intimt, även med ett kvart i fem ragg. Du klär av dig naken (om man inte är kvar på krogen d v s) och låter någon tränga in i dig. Det är ett beslut, att tillåta någon komma in, oavsett hur känslolöst man säger det är. Det är makt.

RSS 2.0