Misskött jobb ger befodran?

och apropå killen som far illa hos sin fosterfamilj (http://sydsvenskan.se/skane/trelleborg/article327763.ece). Finns det ingen koll på vem som får ta hand om barn och ungdomar? Jag hade en jäkla tur, men bara i ett par månader, sedan åkte jag hem igen.

De kan komma undan med murder, för efter ett antal år finns inga arkiv kvar. Och människan som förstörde så mångas skolgång fick en befordran. Men jag är inte bitter. Det blir vad man gör det till.

sexstrejka för mat

Så långt vi kommit i utvecklingen. Från Lysistrate till Jamie Oliver. Nu ska vi sexstrejka för att få mat och rent hus. "Män drivs av sex" säger han enligt kvp (http://www.kvp.se/sex/1.1175349/tycker-kvinnor-ska-sexstrejka-for-att-fa-mannen-att-laga-mat).

Män drivs av sex. Där ser man. Vill han fortsätta med att kvinnor drivs av att fortplanta sig? Och att det enda män vågar (de är ju rädda för spisen) är grilla?

Inte för att det ena utesluter det andra, men detta är ju fenomenalt korkat! Vad hände med att alla människor vill få beröm och uppskattning? Att vilja imponera på sin käresta?

Och i vilken tidsålder är han, vilken generation pratar han om? Till och med min domestically challenged farsa kan svänga ihop potatismos och pannkakor. Mina vänninor (för att hålla oss i dåtid) kan fortfarande känna det är värt att skryta när en kille lagar mat på en dejt, men då snackar vi tre rätters med sallad och efterrätt och vin. Och hur fan skulle man stå ut med att sexvägra?

I och för sig. Om man sexstrejkar och han inte lagar/köper mat har man ju råd med en splitt ny rabbit.


pedofiler eller kära?

På aftonbladet, http://www.aftonbladet.se/karleksex/fragaeva/article2540153.ab , finns en fråga från en tjej som är 17. Hon har blivit kär i en man som är 30, och hon undrar vad hon ska göra.

När jag läste svaret fanns en bloggkommentar, och den fick tjejen att framstå som inte bara mogen utan även smart, för kommentarerna på den bloggen höll i många fall inte högsta klass. Varför skulle de inte ha något att prata om? Jag kan prata med min äldre släktingar och jag har kompisar mer än tio år äldre än mig, det hade jag även som 17-åring.

Som jag skrev i mitt förra inlägg, har inte tonåringar ångest så det räcker?

Jag hoppas tjejen har en vettig morsa som kan hålla ett vakande öga över henne utan att inkräkta. Det tar ju ett tag innan man klurar ut vad man vill ha. Eller så har hon en jäkla tur och träffar rätt på en gång. Hur som, hoppas hon får utrymme att tänka och inte sitter fast med unge och hus och en kille som kanske inte var så kul om ett par år. Hoppas att han inte är i stadga-sig-stadiet, för jag tycker hon ska leka ett par år till. Men det är bara min åsikt.

schlagerjuckande

Inte konstigt "vi" inte fick bättre poäng. Perelli och schlagersverige tar ju fortfarande det på allvar.

Jag har pms, riktigt jävla arg pms. Stark nog att skrämma mig själv, jag hade kunnat göra mycket irrationella saker och vaknat upp med bakfylleångest större än Himalayas alla berg.

Kvällspostens nätupplaga har en artikel om att raka könet. Moralpanik! Könsjukdomar på helt nya ställen. De citerar en kvinna från en ungdomsmottagning som beskriver de fasor man kan uppleva på grund av rakat kön. Stackars tjejer som hamnar hos henne. Som om det inte kan kännas jobbigt nog gå till gynekolog, kombinerat med tonårsångest och så hon ovanpå allt. "Mjaha, jag ser att du kommer få kondylom i bikinilinjen, kroniska sår på blygdläppen och dessutom, du är ju inte klok som faller för mansförtrycket".

Underbart.

Allt detta tjafs om att se ut som småflicksutseende. Jag känner mig inte som en Lolita, däremot känner jag mycket mer utan behåring. Så ska jag vara sansad och bara skaka på huvudet åt löjliga argument eller ska jag också börja yra? Eftersom jag får galna orgasmer när jag är nyrakad kanske en konspirationsteori om hur det hotar mäns makt kanske passar?


min gump också

Min chef överanvänder ett visst ord för att rättfärdiga allt hon gör. Missbrukandet av detta ord gör mig arg. För det är bara en ursäkt. Och jag kommer ha ett jäkla problem, men jag ska lyckas.

Hela jag sparkar bakut just nu. Innerligt trött på att inte våga säga ifrån i rädsla för att bli uppsagd. Bemanningsföretag. Det finns många fördelar, som att nästa jobb kommer flygandes medan man sover. Nackdelen är att man inte har någon säkerhet.

Tjatar jag?

Men jag vill rymma från världen och sätta mig på en vit strand någonstans söder om Nord-Amerika. Dricka rom och äta färsk frukt och nygrillat och jobba på ett hostel. Jag har en sådan möjlighet inlagd på bokmärken. Men ett jobb är bara ett jobb, det som stör mig är just de tillfällen när det inkräktar på mitt liv.

Student! Då ska man gny över extra jobb men samtidigt få massor av ledig tid, på nåt vänster. Det brukade jag få.

inte lika mcbeal

För ungefär ett år sedan blev jag skrämd när jag tittade på Ally McBeal. Jag låg och tänkte på en sak, tre minuter senare sa hon det högt på TV. Jag hoppade till.

Fast forward.

Ibland undrar jag om jag verkligen är nöjdare med livet. Eller om jag bara slutat sticka ut så mycket. Om jag har hittat min plats eller om jag gett upp. Men jag krisar inte lika ofta, det var längesedan jag hyperventilerade av ångest.

Hyperventilera av att skratta däremot. Det är grejer.


vardagsrasister

Den senaste veckan har jag hört ordet "zigenare" flyga genom luften ett antal gånger. Och jag ger mig själv en mental spark på smalbenet var gång, för jag vill reagera men det är inte läge.

För några år sedan hörde jag ett par vänninor stolt skryta om hur de satt upp protestlistor och demonsterat i sin pyttelilla hemby för att slippa "zigenare och sådant pack". De hade lyckats och nu njöt de av Medelhavssol. Rynkade näsan åt oss som var vänliga mot hotellpersonalen. Som om de skulle vara välkomna där.

Denna veckan. "Om man bara fick bort alla zigenare från [...]". Zigenare betyder alltså allt möjligt löst folk som inte följer svenska normer, som sticker ut. De som förde samtalet var hjärtligt överens om att deras kvarter skulle vara åh-så-mycket-trivsammare utan dessa människor. De bara knarkar och slår sina fruar -eller är det invandrare? Att de människor jag sett med en spruta i armen i nio fall av tio är "svenska" kvittar väl. De har säkert bara suttit i skuggan några veckor.

Och så heter det romer.

Jag skämde ögonen ur mig någon gång i mina preteens när min mor i protest mot samma slags fördomar mot hemlösa sa att hon varit hemlös, till en främling på bussen. Jag får fortfarande rysningar av minnet, men det är en av få saker min mor har gjort som är modigt. Kvinnan på bussen avfärdade förmodligen henne som "galen", men det gäller att utmana.

jobbhora

Studenter måste jobba extra. Ett lätt och smidigt sätt att skaffa jobb är via bemanningsföretag. Just nu känner jag mig gnällig och småsur. De äger mig. Jag måste ställa upp när de säger till, jag måste le fint och säga "ja" till att vara tillgänglig och inte sälja mig till någon annan. Förtäckta hot om arbetslöshet är ganska genomskinliga.

Svårt ha positiv inställning när man när som helst kan skickas vidare till nästa arbetsplats, utan rättigheter. Handelsvara.

Jag vill inte försöka bli en del av ytterligare en arbetsplats, lära mig omständiga system, bli bortglömd tills jag står och skriker (piper) efter toapaus och passerkort.

Kan man få en smula värde?

Jag vill bara sova.

det bidde en

Jag har smält. Dubbelt upp.

För övrigt älskar jag sex. Det finns stegräknare, kan det inte finnas orgasmräknare? Fast mer som en seismograf. Som är vattentålig.

Rekordet för flest orgasmer för en kvinna lär ligga runt 150. Känns ju lite som en tävling i äta varmkorv eller paj, beroende på vilken dålig metafor man gillar. Hur stor aptit kan man ha? Och hur mycket glidmedel gick åt? Skavsårsplåster? 

150 i raken för en kvinna, medan vissa inte "kan" få en enda. Jag önskar att det fanns en universallösning, för alla borde få komma så hårt att det blir som ett möte med gud.

Och om jag fått ett alternativt liv hade jag blivit strippa i Vegas, levt hårt, slitit sönder mina knä och ätit upp män. Har gjort min läxa, har inte illusioner om glamour men likväl...


up theirs

Matchar inte vädret. Jag är ett åskmoln, hotar med regn, hotar med svidande sarkasmer och syrlig cynism.

Men mina armar är i vart fall bruna.

Känner mig dum, som om jag får leva på smulorna. Och om jag erbjuder mina smulor sopas de ner på golvet. Vill jag inte ha det som erbjuds får jag gå hungrig ett par dagar. Och om jag muttrar får jag ett "men så menar jag ju inte". Menar, säger, känner.

Tänker i vilket j-a fall som helst njuta av helgen och värmen. Ljumma öl och saltvatten.


jobbar som blodigel

Jag har sagt upp mig i protest en gång och hade tänkt säga upp mig i outtalad protest inom ett halvår. De besparade mig besväret.
Det är inte svårt hitta nytt jobb. Jag blir inte orolig, snarare irriterad. Lägga ner tid på att leta upp ett nytt och sedan lära mig det.
Eller byta bransch.

Varför sitter folk hemma på sina arschlen? Jag fräser inte på folk som är sjuka eller inte kan jobba av andra anledningar, men jag har hört ett otal gånger "jag orkar inte", "det är sååå tråkigt" eller "det räcker med csn plus bostadsbidraget". Eh, hallå?

Ett jobb är ett jobb är ett jobb. Hellre vilja sticka pennor i ögonen ett par månader än att leva på välfärd och föräldrar. Som sagt, skulle säga upp mig, men inte förrän lite senare. När jag jobbat ihop en buffert.

Och det var väldigt softa arbetstider. Glida in, jobba någon timme, dra till krogen, slinka hem. Jag är inte mindre lat än alla andra!

Och hur jäkla svårt kan det vara att spara? Jag får in runt åtta, nio tusen i månaden, max tio, men jag har mina två månader på banken ändå. Hade hoppat jämfota av lycka om CSN höjdes men det går. Och jag lyckas ändå dricka rätt många öl och har nästan så många par skor som jag vill...

Välkommen till min nya blogg!

Jag är bekvämt lat och jag tänker inte försöka locka hit besökare. För jag har världens kontrollbehov och jag vill känna mig anonym. Heller oläst än igenkänd. Eller.

Insåg för en halv minut sedan att  jag vill läsa mer om kärlek. Jag kan lära mig allt om sex och jag kan ofta en del mer än mina kompisar -sex är roligt och jag är vetgirig. Men kärlek. Att älska, bli älskad. Det påstås att de flesta vill vara normala. Jag är inte som alla andra men visst har jag också det där perversa och lite neurotiska behovet av att jämnföra mig med andra. Och jag har ingen guide för kärlek.

Och nånstans i alltihopa försvann "vanilj"sex. Jag vet inte om jag gör nåt bra eller dåligt när jag berättar för kompisar om mina äventyr i sängen. Man berättar ju om det galna, men samtidigt vill jag inte få det att låta som om det är något fel på missionären. Den är ju underbar den med! Jag vill få mina kompisar att våga mer, bli nyfikna och komma i kontakt med sina kroppar -men jag vill inte att få dem att känna sig tråkiga.

Men kärlek som sagt. Relationer. Och inte bara fånighets-stadiet när folk kräks av parets närvaro utan allt som kommer senare. Och som ser lika olika ut som stjärnorna på himlen, men även de har saker gemensamt.


RSS 2.0