Malmö LekSkola

Om och om igen kommer vi tillbaka till det. Hur dålig MAH är. Vi pratar om bra föreläsningar, inspirerande lärare och kommer alltid in på Framtiden Hur stora är våra chanser att få jobb? Kommer vår examen att vara värd något? Och var gång slutar det med att vi tragglar "MAH är Malmö Lekskola, våra betyg är värdelösa, skolan har lågt anseende.

Aftonbladet har skrivit en om kvinna som gick Lärarutbildningen men inte får jobb. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3214358.ab

Hon säger att hon fått rådet att byta namn. Jag hade rått henne att börja om från början och få sin utbildning någon annanstans. Jag läser där själv. Men ska komplettera med andra skolor. Och jag har andra meriter som väger upp.

Jag tycker om att plugga på MAH men ibland... Elever som inte kan skriva en uppsats som ändå får godkänt. De fuckar upp tempus, verbböjningar, till och med citeringar. Den jag skulle opponera mot var oläslig. Det fattades referenser, cittatecken, det var felciterat... Att de ens fick vara med på opponeringen kändes som ett hån mot oss andra.

Så problemet är nog inte rasism. Problemet är att när Svetlana skrev sin uppsats felfritt bevisade hon att hon var överkvalificerad och hade slösat bort sin tid.

Lust skapad av Lust

Sexbutiker är en knepig sak. Jag har inte undersökt särskilt många, men en gör mig kåt; Lust i Köpenhamn. Man kan klämma, dra, peta, känna, och fnissa åt hela sortimentet i lugn och ro. De har en smart indelning av affären och personalen är proffsig och diskret. På första plan finns böcker, spel, oljor med mera. En halv trappa ner finns kläder. Ytterligare en trappa ner går man rakt fram till allt batteridrivet, snyggt upphängt på två väggar. Bara att klämma på och känna av. Runt hörnet finns sedan tyngre grejer, men allt är smakfullt framlagt. Mycket budoirkänsla.

Och en vecka av frustration över min borttappade kåthet botades ganska snabbt.

Tyvärr är ett annat problem med sexaffärer priserna. En stackars student har knappast råd shoppa loss på latexlakan, korsetter och Kama Sutra guider. Tack gode gud för tradera och ebay.  På Ebay återfinns dessa saker under kategorier som "really weird". Bara så man kommer ihåg att man är störd;)


54% slut

OkCupid - Free Online Dating
Damn right, vilken lagom-resultat;)

"Fetischer är sjukt"

skriver Sydsvenskan, http://sydsvenskan.se/inpalivet/article361467/Socialstyrelsen-Fetischer-ar-sjukt.html , samtidigt som KVP skriver att "kinky sexliv gör dig lyckligare (http://www.kvp.se/sex/1.1279606/kinky-sexliv-gor-dig-lyckligare).

Håhåjaja.

Jag är den starkaste person jag själv känner och även om jag blir stressad är det en ytlig reaktion. Det är nästan lite roligt att flippa och bli sönderstressad. Men vill jag kan jag alltid ta ett andetag och bli zen igen. Jag hanterar det mesta och de flesta utan att lyfta på ett ögonbryn. Dessutom tycker jag om att bli dominerad. Om det betyder att det är något fel på mig, fine. Jag tänker fortsätta njuta så får ni andra spärra upp ögonen i förskräckelse. Don't knock it till you try it.

Självklart tror jag att en del får panik i blicken när man inkluderar orden "kåt" och "smisk" i samma mening för att de kanske skulle gilla det själva. Det finns människor som desperat vill klänga fast vid normen för de är rädda för att bli dömda. Men, man måste ju inte prata med någon om vad man hittar på i (eller utanför) sängen. Det kan väl inte finnas mycket tråkigare än att inte våga dela med sig av sina fantasier till sin partner? Att ligga och önsketänka intensivt men inte öppna munnen?

Och så skriver ju KVP att "[u]ndersökningen visade också att par som praktiserar s/m inte är mer aggressiva eller ångestladdade än andra. De var också minst stressade psykiskt." Vågar man stå för sig själv på åtminstone en plats i livet, där man kan vara som säkrast (hoppas jag) på att ingen annan får veta, är det ganska givet att man mår bra. Samma sak med det motsatta. Vissa fantasier mår bäst av att förbli fantasier. Våga öppna, våga stänga.

För oss har dominans i sovrummet smittat av sig till vardagslivet. Vi retas, hotar varandra med bestraffning, smäller till varandra i rumpan. Det är vår hemlighet och det är hett.

"gråter när vi har sex"

Underbart!

Tjej som mailat aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/karleksex/fragalinn/article3131098.ab), om det är normalt att skratta och gråta okontrollerbart när man har sex. Självklart! Finns väl inget bättre än att bli tillfälligt sinnesförvirrad;)? De kallar det inte "le petit morte" för inget. Ibland har jag faktiskt förlorat medvetandet i någon sekund, min hjärna har i vart fall upphört med all verksamhet. Och efteråt ligger man där och blinkar förvånat.

Tar det aldrig slut på "är jag normal" frågor?

I brittiska Cosmopolitans augustinummer skrev en tjej in som vaxat sig och blivit alldeles förskräckt vid åsynen av sig själv. Ett steg framåt, två steg bak. Men i mitt gratisnummer av Veckorevyn (hittade en kampanj) finns faktiskt fräscha tips, de har en tabell där man kollar av sitt och killens (jo, heteronormativt, så klart) humör och får förslag därefter. Inget som är splitt nytt, men de föreslår tex att man ska smeka sig själv framför sin partner om han är trött -det lär få honom på humör! Så två tummar upp där!

Filmen jag tipsade om tidigare heter förresten Selma och Sophie. Enda porrfilm jag sett som jag vill rekomendera -undrar om jag är svår eller bara har otur?

Älska när man piskas

Börjat smyga in på en metroblogg. De skriver om lite tuffare tag, och visst kittlar det till i mig med. Vi har så mycket att utforska. Leka, busa, mysa, sätta på, älska.

På den bloggen skrev de om skillnaden emellan de tu. Det är lättare att knulla, det är skönt, otvunget, McDonalds-sex. Älska är innerligt, hålla om, långsamt brunchsex. Och när man har sex, är det något lite vardagligt, som inte låter så farligt? Det kan vara vilket som, ett ord man kan använda utan att rodna?

Men när man har kinky sex med massor av kärlek? För jag skulle inte direkt få för mig släpa hem någon från krogen, låta honom binda fast mig och ge mig en omgång. Det kräver ju sitt förhållande att känna sin partner, veta hur hårt, hur mycket den tål, hur länge man kan retas. Kan man säga att man älskar när man drar fram piskan?


Hata Malmöfestivalen

Det skulle kunna vara jag som kommit på texten till Mobilias annonser. Luktar du langos? Jo, var gång jag stått utanför min port i fem minuter.

Jag bor för centralt. För att ta mig till jobbet måste jag korsa gågatan, gärna längs en tvärgata. Den är dock fylld med folk så jag tar en omväg på cirka tio minuter. Tio minuter kanske inte låter så mycket -men jag har en mil till jobbet!

Så jag cyklar in i folk. De tittar zombie-slött på mig när mitt hjul stöter emot. Ringklockan bryr jag mig inte om att använda när folk står vända och tittar på mig. De ser mig men ändå inte. Inne i en langosframkallad koma. Ljumma räkor och gammal gräddfil på taskigt friterad kakdeg.

70 spänn för lite kött utan kött, mest fett, på en pinne. I fjol kände jag mig nertrampad av alla fulla fjortisar.

Jag brukar resa bort, fly stan, men fattiga studenter har inte råd hålla sig borta från jobb hur länge som helst.

Sydsvenskan arrangerade en chatt med matansvarige. http://sydsvenskan.se/malmo/malmofestivalen/article358196/Alla-langos-gar-bra.html. Hon tycker tydligen det är charmigt med gammal mat på kläderna, "Men hör det inte till festivalen att ha langosfläckar på kläderna," och priserna är absolut rimliga, samma pris som för dagens. För att få sitta ner, äta med riktiga bestick och få en HEL portion mat är inte så viktigt?

Dessutom har hon inte koll langos "är ju ganska typisk festivalmat som man inte kan få någon annanstans i Malmö (tror jag)." Öh, den där vagnen utanför Mobilia, eller minns jag fel? Langos är väl inget ovanligt?

Lägg ner.

Vägrar vara rädd

Jag gick hem ensam från krogen inatt. Det var långt in på småtimmarna och det fanns inte en jävel som inte försökte övertala mig att inte göra det. Men vad har man för alternativ? Jag ville hem, de andra ville stanna. Inga bussar vid den tiden. Man kan bli våldtagen på bussen oxå, för den delen. Och i taxi. Definitivt inte åka taxi ensam på natten. Inte gå heller.

Men det gjorde jag. Korsade prostitutionsstråk, kyrkogårdar och sovande kvarter.

Visserligen med skorna i handen (inte höras att man kommer i högklackat) och med nycklar utstickandes mellan fingrarna. Jag höll mobilen i handen, lite gömd i ärmen. Kort och id i BHn. Min väska var enbart en decoy och dessutom gömd under jackan.

Känns det inte vansinnigt? Jag gick och muttrade för mig själv, förbannad på världen som tvingar mig att vara rädd och ta till dessa knep. Som förmodligen inte hade hjälpt mig ändå. Och jag var hes av att sjunga med i alla favoritlåtar tidigare under kvällen. Jag noterade vartenda stängsel som höll folk borta om de gillade buskarna där bakom, jag räknade gatlampor.

Så, visst, jag är rädd. Men jag vägrar låta det begränsa mitt liv. Jag vägrar.

skäms du inte?

När människor ringer in till en kundtjänst, från sin arbetsplats, ej på den tiden på dagen då de kan tänkas vara på rast eller lunch. Och skriker. Skäms de inte?

Och jag menar skriker som i "för helvete, vad är det du säger?! Tro fan att du ska göra X.... nu jävlar i det....jag tänker för helvete inte...". Och när man sedan, med en mycket mjuk och lugn röst, ber kunden kontrollera sina papper har hon inte ens dem med sig. Så klart. För varför ha kunduppgifter med sig när vi kan söka på något så flummigt som ett förmodat förnamn? För Maria är ju inte särskilt ovanligt, och det kan inte tänka sig att vi skulle ha mer än en kund som heter så?

Jag är nära att berätta en liten hemlis. Om vad vi gör på rasterna. Men det skulle verka respektlöst.

Någon mer som vill utdela helvete, jävlar eller fan åt mig när det i själva verket är ditt eget fel att du inte kontrollerade dina uppgifter? Någon mer bortskämd liten sak som lägger sitt liv i företag, myndigheter och organisationers händer?

Varför bli förbannad på något när det är ditt fel? Varför inte vara lite vaken från början? Läsa det finstilta?

Inget sex idag. istället, läs även andra bloggares åsikter om <a href="http://bloggar.se/om/sex" rel="tag">sex</a>

RSS 2.0